Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Foglalható ásványok-kabosonok

Ebben a termékcsoportban olyan ásványok és drágakövek bemutatását szeretnénk megvalósítani, amilyenekből érdemes nemesfémmel ékszereket készíttetni. Ezek a drágakövek és ásvány csiszolatok készülhettek eddig egyszerű fúrt csapos nem nemesfém alkatrésszel is, most adunk lehetőséget ezeknek a köveknek ékszerész vagy ötvös által készített nemesfém ékszerek elkészítésére is. Természetesen egyéb feldolgozás is szóba jöhet, felragasztás bármilyen fémre, makramés körbefonás, stb.

Rendezés:
Nézet:

A kaboson, avagy egyedi forma az ékszerkészítésben

A kaboson egy különleges ékszerkészítési technika, ami az ásványok, drágakövek és féldrágakövek csiszolására utal, egyre népszerűbb az egyedi ékszerkészítés világában. Ez a technika nemcsak különleges formát és megjelenést kölcsönöz az ékszereknek, hanem kiemeli az ásványok természetes szépségét is. A kaboson egy sima, csiszolt, nem facettált drágakőforma, amely általában domború felsőrésszel és lapos aljjal rendelkezik. Ez a forma tökéletesen kiemeli az ásványok színét, mintázatát és természetes szépségét. Ezzel a technikával készült kövek gyakran lágyabb, organikusabb megjelenést adnak az ékszereknek, ellentétben a hagyományosan csiszolt, éles szögű facettált variációkkal. Gyakran alkalmazzák őket gyűrűkben, medálokban, fülbevalókban és karkötőkben.

A sima, domború felületük révén kiválóan érvényesülnek az ásványok és drágakövek, mint például az ametiszt, a hegyikristály vagy a tigrisszem természetes szépsége. A kaboson formájú kövek különleges varázsa abban rejlik, hogy a sima felületükön keresztül teljesen más módon tárulnak fel a kövek árnyalatai és motívumai. A fény finoman átszűrődik a sima felületen, így még intenzívebbé téve az ásványok színét és textúráját. A kínálatunkban bárki szabadon megtapasztalhatja ezt a méltán különleges világot, ahol elsősorban mindenképpen az esztétikum szerepel, de természetesen közben a természet adta tulajdonságok is érvényre juthatnak a maguk teljességében. A kaboson technikával készült kristályok befoglalhatóak medálokba, karkötőkbe, nyakláncokba, tehát számtalan módon válhatnak értékes, esztétikus, és nagyon egyedi részévé az egyes ékszerkölteményeknek.